Standaard locatienummering is een prima uitgangspunt voor het ontwerpen van een logische locatieaanduiding. 

De nummering die wij adviseren is als volgt opgebouwd: het eerste deel het gebouw, vak of afdeling; het tweede deel de gang; het derde deel de sectie (diepte) in de gang (bij voorkeur links de oneven en rechts de even sectienummering in de gang aangeven); het vierde deel het niveau of de hoogte van de ligger of het legbord (bij voorkeur de onderste (vloer-)locatie aangeven met 01); het vijfde deel de onderverdeling van de locatie op de ligger of het legbord.

Door middel van spaties creëert u groeperingen voor de optimale leesbaarheid. De locatienummers dienen op elke afzonderlijke locatie in zijn geheel te worden herhaald, om her-oriëntering en controle mogelijk te maken.

Loka's

Met de glanzende transparante gelamineerde toplaag zorgt u voor de perfecte bescherming van de bedrukking, eventueel een barcode, zodat deze niet lijdt onder vervuilende omstandigheden. Ze zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze zijn voorzien van een lijmlaag die permanent en krachtig werkt zodat de Loka zich op iedere vlakke vetvrije ondergrond vastklampt.

Magnetische Loka's

De achterzijde van de Magnetische Loka's zorgt voor een goede hechting op metalen stellingen. Ze zijn uiteraard zeer gemakkelijk te verwijderen als weer aan te brengen. Koel- en vriesklimaat vormen geen problemen en hebben zelf een gunstige invloed op de hechting. Dat maakt hun gebruik ook daar optimaal.

Kleur en bedrukking

Standaard ondergrondkleuren zijn geel of wit. De tekst wordt altijd in zwart gedrukt. Op aanvraag worden ook andere ondergrondkleuren geleverd, bijvoorbeeld rood, groen, oranje of blauw. Ze kunnen ook met bijvoorbeeld artikelnummers of namen bedrukt worden. Loka's worden geleverd in vele standaard letterhoogten. Belangrijk is dat de letterhoogte wordt afgestemd op de leesafstand.

Loka's met barcode

Om de doeltreffendheid in een magazijnomgeving te optimaliseren kan de toepassing van barcodes gebruikt worden. Loka's met barcode worden geleverd in dezelfde uitvoering en kleuren als de standaard exemplaren.